EsitFP i l’Escola Joan XXIII aposten per la innovació i la cooperació com dos elements fonamentals a desenvolupar pels seus estudiants. Una mostra més d’això ha estat el “Llar Formació Challenge” on els estudiants de 2n del CFGS de Màrqueting i Publicitat han desenvolupat un conjunt de proposta sobre accions de màrqueting digital per a implantar en la difusió i comunicació d’una sessions de formació de la Llar d’infants sobre els seus escenaris d’aprenentatge innovadors.

En aquesta ocasió, podem dir que els majors del centre educatiu han ajudat als més petits, generant una sinergía que enriqueix l’aprenentatge dels primers i ofereix noves oportunitats als professionals que acompanyen a aquests segons.

En aquest “challenge”, els estudiants del cicle han cocreat un brieffing en equip a partir de sessions en viu en els espais d’aprenentatge innovadors de la llar, on l’aportació i col·laboració de les professionals de la Llar d’infants ha estat clau. Després d’obtenir el brieffing han desenvolupat un conjunt de propostes enfocades en el màrqueting digital, amb l’objectiu de captar alumnes per a la formació de la llar, així com donar també a conèixer aquesta metodologia innovadora en el territori. Aquestes propostes es van presentar en la sala d’actes de l’escola a l’estil “Got Talent”, amb un jurat format per les professionals de la Llar i el professor de Màrqueting Digital. Van ser moltes de les idees desenvolupades que van sorprendre el jurat per la seva originalitat i enfocament, per la qual cosa, encara que solament una es va emportar el premi final, s’han seleccionat diverses de les idees proposades per a executar-les en el curt termini.

Després de viure aquesta experiència, tant alumnes com professors, confirmen que l’autèntic triomf ha estat la cooperació entre totes dues etapes educatives i l’experiència viscuda sobre un cas d’aplicació real, per la qual cosa just acabat aquest challenge ja s’estan plantejant internament noves col·laboracions.