El passat dimarts 19 de març a la sala Genius del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, s’ha celebrat la segona edició de l’FP Challenge Ciutat de Tarragona.

Els FP challenge són hackatons impulsades per la Direcció General d’FP distribuïdes al llarg de territori Català. En la seva organització han participat Tarragona Impulsa (Ajuntament de Tarragona), l’Institut de Ciències de l’Educació (URV), l’ens ImpulsFP i els centres de formació professional de Tarragona.

L’esdeveniment es va centrar en la ideació i cerca d’una proposta de valor vàlida pels reptes proposats: el creixent augment de la temperatura i la problemàtica generada al voltant de l’oci nocturn (emmarcats en els ODS’30).

En els equips de treball, formats per alumnat de diferents famílies professionals i provinents de centres d’FP de la ciutat, han participat representant l’Escola Joan XXIII – Esit FP: Lidia Victoria Ruiz, Herminia Molina, Eloi Faro, David Asens, Lucía Mateo, Javier Rus, Joel Villar, Naiara Merino, Samira El Kaddouri i Javier García.

Mitjançant la metodologia “design thinking” que fomenta l’emprenedoria, la creativitat, la presa de decisions i el treball en equip, cada grup ha proposat una idea que, al final de la jornada, ha defensat davant d’un jurat format per professionals de la docència. Els equips seleccionats de les categories de grau mitjà i grau superior, representaran Tarragona en el FP Challenge de Catalunya el proper mes d’abril.